HUMMERFARMEN slutsåld!

 Förord

Kära läsare!

Efter sju deckare med överkonstapel Göran Persson i 1930-talets Lysekil, känns det som om det är dags att jag förflyttar mig till nutid, och till en annan plats.

Förflyttningen i rummet är inte lång. Kungshamn ligger nästgårds, men ändå på betryggande avstånd från Lysekil där jag bor.

I denna bok spelar ventilationsingenjören Eskil Svensson huvudrollen. Han har precis gått i pension och vad gör man då? Ingenting tror nog de flesta som ännu inte uppnått denna ålder och det tror Eskil också. Men han får snart se på annat. Utan att veta riktigt hur, ramlar han in i det ena projektet efter det andra, som också kräver grannens, pensionären Karl Transtrand, medverkan för att förverkliga. Klarar de det? Är de olagliga eller på annat sätt olämpliga? Det är upp till läsaren att bedöma.

I Hummerfarmen. Ventilationsingenjör Svensson, 65, startar om,

är allt påhittat utom Kungshamn. Lögn och osanning. Ingen av personerna finns på riktigt och det gäller speciellt politikerna och tjänstemännen i Sotenäs kommun. Som vi alla vet är dessa utan undantag plikttrogna, ärliga, omutbara och försedda med ett stort förtroendekapital. Den som påstår något annat vet inte vad han talar om.

För mig är personerna i boken dock i högsta grad levande. Jag har glatt mig åt deras framgångar, lidit med dem i deras motgångar och haft oförskämt roligt när jag skrivit boken.

Därmed är det dags för mig att överlämna den åt er kära läsare.

Lennart Brohed

En underhållande roman om generationsmotsättningar, grannfejder och vänskap.

I december 2009 fanns det 843.501 pensionerade män i Sverige. Det nyaste tillskottet i denna skara var ventilationsingenjör Eskil Svensson. Han lämnar sin arbetsplats i kommunhuset i Kungshamn för ett lugnt liv i stugan vid Västerhavet med vackra solnedgångar och hummerfiske – tror han. Om det inte vore så att han behöver en ny och större båt.

191 s. 2010. ISBN 978-91-88764-26-3

Alla titlar kan köpas i bokhandeln , eller direkt från förlaget. 

Lennart Brohed

Slussens Bokförlag

Apoteksgatan 13

45333 Lysekil

Dela den här sidan